EXAMINE THIS REPORT ON ξενοδοχεια κυπαρισσια

Examine This Report on ξενοδοχεια κυπαρισσια

Examine This Report on ξενοδοχεια κυπαρισσια

Blog Article

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μυκητοκτόνα για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά κάτω από την οροσειρά του Αθέρα.

Να γυρίζεις αποκαμωμένος από περιπάτους και κολύμπι, χορτασμένος από την κακκαβιά στα παραθαλάσσια ταβερνάκια, ευχαριστημένος που γνώρισες και αντάλλαξες απόψεις με φιλόξενους ανθρώπους, και να μη χρειάζονται μηχανικά ή άλλα μέσα για να κοιμηθείς ήσυχος και δροσερός!

(€€) Ξενοδοχείο Μαρίνα: ξενοδοχείο με φωτεινά και άνετα δωμάτια, και πρωινό.

Ενοικιάσεις Όρισε τα κριτήριά σου και βρες το ακίνητο προς ενοικίαση που αναζητάς.

Οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και υπάρχουν και σε άλλες περιοχές στο νησί, όπως στον Άγιο Κήρυκο, στη Λευκάδα-Ξυλοσύρτη και στην Αγία Κυριακή.

Οι ξενιτεμένοι Κυπαρισσιώτες όμως το λατρεύουν, το επισκέπτονται συχνά, πολλοί έχουν παλιννοστήσει και διατηρούν σε καλή κατάσταση τα σπίτια τους με τους όμορφους λαχανόκηπους.

Κατά την more info αρχαιότητα το χωριό αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια, με τους ασθενείς- επισκέπτες του να μπαίνουν σε γούρνες που ήταν λαξευμένες στο βράχο, οι οποίες γέμιζαν με ιαματικό νερό που ανάβλυζε από το βουνό.

Σημείωση: Αν θέλετε ησυχία και ηρεμία καλύτερα να αποφύγετε την περιοχή τον Αύγουστο.

Το Κάστρο των Κυθήρων από το Καψάλι (φωτογραφία: Κορίνα Γεωργίτση)

Πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων, οι ιθαγενείς Αμερικανοί είχαν βαθύ σεβασμό για το κυπαρίσσι. Χρησιμοποιούσαν το δέντρο με διάφορους τρόπους, όπως για την κατασκευή κανό, σπιτιών και κυνηγετικού εξοπλισμού, φρακτών, σκαφών, κατασκευή βαρελιών, κεραμιδιών και επίπλων.

Αυτή η αύρα είναι που μαζί με τον ήσυχο παφλασμό σε νανουρίζουν τα βράδια, ό,που και να μένεις στην Παραλία, γιατί όλα τα σπίτια είναι κοντά στο κύμα.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Ο δρόμος μέχρι την καντίνα είναι προσβάσιμο (δεν έχουμε ψηλό αυτοκίνητο) . Ευχαριστώ πολύ

Report this page